Забраната на Австралия за използване на приложението TikTok на правителствени устройства е

...
Забраната на Австралия за използване на приложението TikTok на правителствени устройства е
Коментари Харесай

Китай обвини Австралия в дискриминация заради забраната на TikTok

Забраната на Австралия за потребление на приложението TikTok на държавни устройства е " дискриминационна ограничаваща мярка ". Това се показва в позиция на Министерството на търговията на Китай, оповестява " Ройтерс ".

Този ход няма да помогне на Австралия да резервира националната си сигурност, а само подкопава доверието на интернационалната общественост в бизнес средата в Австралия и накърнява ползите на фирмите и обществеността в страната, акцентират от ведомството.

Отбелязва се, че китайското държавно управление постоянно е насърчавало предприятията да правят интернационалните интервенции в сходство с пазарните правила и интернационалните стопански и търговски правила и да съблюдават законите и наредбите на страната хазаин.

Пекин приканва Канбера да " третира всички предприятия почтено и заслужено, да обезпечи отворена, транспарантна и недискриминационна бизнес среда и да сътвори удобна атмосфера за развиването на двустранното икономическо и комерсиално съдействие ".

С решението на Канбера всички членове на така наречен мрежа за шерване на разследваща информация Five Eyes - която включва Австралия, Канада, Съединените щати, Англия и Нова Зеландия - не разрешиха приложението TikTok на държавните устройства. Франция, Белгия и Европейската комисия също оповестиха сходни забрани по-рано през годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР